FAQ, antwoord op al je vragen.

Op deze FAQ pagina heb ik een overzichtje gemaakt van de meest gestelde vragen én daarbij uiteraard het antwoord. Mocht je vraag er niet tussen staan bel of mail mij dan gerust.

FAQ

Wanneer kunnen wij de foto’s zien?

De standaard levertijd van de foto’s is 2 tot 3 weken na de shoot. Voor bruiloften geldt ca. 6 weken levertijd.

Krijgen we alle foto’s te zien?

Nee, jullie kunnen er vanuit gaan dat ik de allermooiste foto’s van jullie shoot selecteer. Het kan dus voorkomen dat je een foto “mist”.

Hoe ontvangen wij de foto’s?

De foto’s worden bij iedere shoot standaard via een online programma naar jullie verzonden waar jullie ze zelf kunnen downloaden. Bij het deluxe pakket ontvangen jullie ook een mini album. Het album word opgemaakt met jullie gekozen foto’s en dus later nagestuurd. Houdt rekening met ongeveer 4 weken levertijd na het selecteren van de foto’s dat jullie het album ontvangen.

Help, het regent!

We wonen nu eenmaal in een land waar het vaak regent, met name in de herfst en wintermaanden. Als het flink regent dan zullen we de shoot verzetten naar een dag en tijdstip waarbij het droog zal zijn. Lang leve buienradar, deze geeft vaak goede voorspellingen.

Bij een bruiloft is dit uiteraard een ander verhaal. Hier kunnen we niet even de dag verzetten. Regel daarom altijd als backup een binnenlocatie waar jullie je shoot willen houden. Ook in de zomermaanden, want ja het blijft Nederland en in de zomer kan het ook (hard) regenen.

Zwangerschapsjurken

Wanneer je een zwangerschapsstoot boekt mag je altijd gebruik maken van een speciale design jurk. Ik heb een mooie collectie jurken in S t/m XL. Het gebruik van eigen jurken/kleding is hierdoor niet nodig.

Wat voor kleding moet ik aantrekken?

Bij een newborn shoot adviseer ik altijd om effen bovenkleding aan te trekken. Denk hierbij aan een wit of zwart t-shirt korte mouw, dat staat het mooiste bij een newborn. Zorg er in ieder geval voor dat jullie allebei dezelfde kleur aan hebben. Dit zorgt voor eenheid in de foto’s.

Bij een kindershoot is het ook belangrijk dat er goed nagedacht word over de kledingkeuze. Dit omdat het voor een groot deel bepalend is voor de look van de foto. Probeer ook hierbij een weloverwogen keuze te maken in kleding en kleuren. Vergeet daarbij niet dat het kind zich er ook prettig in moet voelen. Als jullie hierbij hulp nodig hebben denk ik graag met jullie mee in het uitkiezen van de juiste outfit.

Wat is de ideaalste leeftijd voor een newborn shoot?

De ideaalste leeftijd bestaat niet. Om een newborn shoot tot een succes te laten verlopen is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. In mijn studio zorg ik ervoor dat de omstandigheden het meest optimaal zijn. Wat het makkelijker maakt is om de shoot te doen als je kindje tussen de 5 en 15 dagen oud is. In deze periode is de natuurlijke gebolde houding nog aanwezig en slapen newborns nog veel. Is je kindje al wat ouder en wil je graag nog een newborn shoot doen, bel mij, want ook met oudere kindjes is een shoot mogelijk.

Hoe lang duurt een newborn shoot?

Gemiddeld duurt een newborn shoot 2,5 uur. Dit is inclusief eventueel verschonen en voeden. Het kan soms zijn dat het iets korter of langer duurt, dit is geheel afhankelijk hoe de shoot verloopt. Essentieel bij een newborn shoot is dat we ons aanpassen aan het ritme van de baby. Geduld is een schone zaak. Het heeft geen zin om te stressen omdat newborns dit haarfijn aanvoelen. Ik neem dus alle tijd voor jullie kleintje.

Ik heb een cadeaubon gekregen, wat zijn de voorwaarden?

Harstikke leuk dat je een cadeaubon heb gekregen of wil geven. Een bijzonder cadeau! Houdt er wel rekening mee dat cadeaubonnen niet inwisselbaar zijn voor contanten. De bonnen zijn een jaar geldig na uitgifte. Mocht je liever een groter pakket willen boeken dan de waarde op de cadeaubon dan is dit uiteraard mogelijk tegen bij betaling.

Wat te doen bij ziekte?

Als jij of een van jullie ziek is dan verzetten we de shoot.  Niemand wil er ziek uitzien op een foto toch? We gaan voor het beste resultaat en als we daarvoor de shoot een paar daagjes voor moeten verplaatsen is dat geen probleem. Mocht het voorkomen dat ik zelf ziek ben, wat gelukkig niet vaak voorkomt, dan laat ik jullie dit zo snel mogelijk weten. En maken we een nieuwe afspraak of in uiterst dringende gevallen zorg ik voor een vervangende collega. Uiteraard in overleg met jullie.

Worden onze foto’s gepubliceerd?

Ja, want de meeste mensen zullen een shoot boeken na het zien van mijn foto’s op mijn website of social media. Dit is dus een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Promotionele activiteiten zijn voor mij essentieel. Ik zal per shoot slechts enkele foto’s hiervoor gebruiken. Indien dit door omstandigheden niet gewenst is, bespreek dit dan vooraf de shoot met mij.